Sunday, November 20, 2011

Videviku saaga: Koidukuma I

                                            Ilma särgita Jacob (Kõigi Lemmikstseen!)



Ma ei oska öelda mis, aga miski esimese Videviku filmi juures tõmbas mind seda 6 korda vaatama. See ei olnud tehtud eesmärgiga fännitüdrukuid rõõmustada. See oli tehtud hoolega. Film oli armas ja ilus. Nüüd ei ole sellest enam midagi alles jäänud. Mitte miski ei tõmbaks mind järgnenud osi isegi teist korda vaatama.
Selge on see, et viimase filmi jagamine kaheks osaks rõõmustab Videviku fänntüdrukuid. Samamoodi rõõmustas neid ka Koidukuma esimene osa, kuid mitte mind, kuna see on peaaegu perfektne raamatu koopia. Isegi dialoogid olid kohati täpselt raamatust võetud.
Loost ei hakka ma lähemalt rääkima, sest kõik, kes on Videviku saagaga lähemalt tuttavad, teavad nagu nii, mis juhtuma hakkab.


Film algab Bella ja Edwardi pulmadega. Pulmad on hästi ja armasalt välja mängitud. Bella kleit on samuti väga ilus, suhteliselt lihtne, aga elegantne. Kohati on väga puudutavad Bella hüvastijätud oma vanematega, keda ta näeb ise inimene olles viimast korda.


Pulmadest veel nii palju, et kujundus on seal väga ilus. Tseremoonia ajal oli olemas kõik - toolid, puud, dekoratsioonid. Need on väga ilusti tehtud ning kohati ajas terve see pulmade stseen naeratama, sest see oli tõepoolest kaunis ja armas.
Pärast pulmi sõidavad peategelased mesinädalateks Esme saarele. Paadisõit sihtkohta on üks minu lemmikstseene filmis, kuna ümbritsev loodus on seal tohutult ilus. Saarel lähevad nad kohe koos alasti ujuma ja me kõik teame, mis juhtub. See on veel üks parimaid hetki filmist enne, kui asjad halvaks muutuvad. Saar on väga ilus ning raamatu kirjeldust on täielikult tabatud - see on tore osa.
Samas on see ka murdehetk, kuna mõni aeg hiljem avastab Bella “imekombel”, et ta on rase. Pärast seda hüppab film Jacobi peale ja sealt maalt hakkavad asjad halvaks kiskuma. Stseen, kus hundid omavahel mõtetes räägivad, on lihtsalt tobe. Näitlejate häält on mitmekordistatud ja see kõlab halvasti. Jätkub enam-vähem tund aega Zombi-Bellat. Ta näeb väga õige välja, täpselt nii nagu ma ette kujutasin. Ta välimus oli tõesti jõle. Kindlasti kõige rõvedam stseen filmis on siis, kui nad saavad aru, et laps Bella kõhus tahab verd ja Bella peab verd jooma hakkama. Kogemata maha kukkunud tops, mis on täis verd, toob kaasa hirmsad tagajärjed. Järsku peab Bella sünnitama ja see oli üks üsna kohutav osa filmist.
Kõige halvem stseen filmis on võitlus libahuntidega, kes tulevad vampiiribeebit tapma. Seda osa raamatus tegelikult polnud. Selle lõigu oleks pidanud nad lisamata jätma. Sinna järele tuleb kohe ka parim stseen, kus vampiiriks muutuv Bella n-ö taastub. Tema käed, selgroog ning jalad paranevad, ka juustesse tuleb värv tagasi. Film lõppeb seal, kus Bella lööb oma veripunased vampiirisilmad lahti ning 2 tundi igavlemist saabki selleks korraks läbi.
Eriefektid: küllaltki head - hundid näevad üsna reaalsed välja ning kõik ümbritsev loodus on väga ilus
Näitlemine:  nii ja naa - hea ja halb, kuid kõik osatäitjad sobivad oma rollidesse ja mängivad need üldiselt hästi välja
Võtteplatsid: väga ilusad, põhilsed kohad, kus tegevus toimub on hästi tehtud ja näevad head välja. Jällegi peab mainima ääretult ilusat loodust
Taustamuusika: hea ning on paigutatud õigetesse kohtadesse. Eriti meeldis mulle see, et oli kasutatud muusikat eelmistest osadest, sest just näiteks esimese osa muusika oli see, mis inimestele (ka mulle) kõige enam meelde on jäänud
Üldiselt on film hea. Muusika ja loodus on ilus, kuid miski ei muuda fakti, et see on ikka Twilight’i saaga. Kokkuvõttes on film suhteliselt puine.
Minu hinne: 3/5

0 comments:

Post a Comment