Friday, June 14, 2013

Nüüd sa näed mind

Stuudio: K/O Paper Products, Summit Entertainment

Lavastaja: Louis Leterrier

Stsenaarium: Boaz Yakin, Edward Ricourt, Ed Solomon

Peaosatäitjad: Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Caine, Mark Ruffalo

Eelarve: $75 000 000


Mustkunstnikud ja Jumal! Sorry! Mitte jumal vaid Morgan Freeman. Ah, vahet pole!



,,Nüüd sa näed mind" on lugu neljast tänavamustkunstnikust, kes püüavad inimeste tähelepanu imeliste trikkidega, mille hulka kuulub ka pangarööv. Seda panevad tähele valitsuse agendid, kes ennast neile sappa haagivad eesotsas Hulki.....(ups!).... Mark Ruffaloga.

Rohkem kui aasta tagasi ütlesin ma oma ,,Titaanide raevu" arvustuses, meenutades ,,Titaanide kokkupõrget", et Louis Leterrier oskab teha ainult igavaid action-filme. Ma pean oma sõnad tagasi võtma. ,,Nüüd sa näed mind" on siiani Leterrieri parim film.
Isla Fisher,  Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco: "Nüüd sa näed mind" 2013

 Filmi juhib väga tugev näitlejate assamblee. Mustkunstnikke mängivad Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson ja Dave Franco ning kõrvalrollides on Morgan Freeman ja Michael Caine ja Mark Ruffaloga.

Tuleb tunnistada, et tegelased on väga hõredad. Kui välja arvata see, et nad on mustkunstnikud, ei tea ma nendest tegelastest mitte midagi, kuid järele mõeldes ei häirinud see sugugi, sest tegu on filmiga, mis ei pane rõhku karakterile, vaid hoopis vaatemängule. Ning seda see film ka on.

Jesse Eisenberg: "Nüüd sa näed mind" 2013

Näitlejad on kõik absoluutselt fantastilised ning sobivad oma rollidesse suurepäraselt. Nende tegelased, olgu nad ükskõik kui pinnapealsed, on väga stiilised. Jesse Eisenbergi ja Woody Harrelsoni keemia ei ole siin nii hea, kui ,,Zombielandis", aga selles on rohkem süüdi materjal, mitte näitlejad.
Mark Ruffalo on päris hea, ma pole teda sellest saati näinud, kui ta eelmisel suvel ,,Hulkis" mängis. Ma ei tea, kas Michael Caine oli siin filmis väga vajalik. Tema rolli oleks võinud mängida ükskõik kes, aga Morgan Freeman on selles filmis vähemalt kasulikum, kui ta ,,Oblivionis" oli.

Morgan Freeman, Michael Caine: "Nüüd sa neäd mind" 2013

Sarnaselt filmile ,,Transs" käsitleb ,,Nüüd sa näed mind" teemat, mida Hollywoodis väga tihti üles ei võeta. See tähendab, et ma näeme filmi, mis on üsna ettearvamatu või paneb vähemalt korra või paar kukalt kartsima. Mulle meeldib, et siin filmis on neid WTF-momente, aga neid pole liiga palju. Rohkem on lihtsalt nuputamist. Tegemist on filmiga, mis panustab väga palju stiilile ja vaatemängule, mõlemat on filmis väga palju. Maagia töötab väga hästi. See on küll CGI maagia, aga sellegipoolest. Mulle meeldib samuti, et praktiliselt kõigile trikkidele on loogiline seletus. Lugu on tõeliselt huvitav just seetõttu, et pole päris selge, mis toimub. Vahel on tunne, et nüüd on lõpplahendus küll käes, aga siis tehakse jälle mõni uus pööre.

,,Nüüd sa näed mind" on suurepärane näide sellest, mida on võimalik saavutada, kui võtta kätte vähetöödelud teema. Stiilne, lõbus, pingeline ja meeltlahutav.

                                                                           4.5/5

PS! Siin on ka minu Facebooki lehekülje aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino                                                                     

0 comments:

Post a Comment