Saturday, June 1, 2013

Pohmakas 3

On aeg öelda Chow!


,,Pohmakas 3'' on lõpp triloogiale, mis oleks võinud ainult üksikuks filmiks jäädagi. Päriselt! Kas meil tõesti oli tarvis kolme ,,Pohmaka" filmi? Selles osas proovivad Phil, Stu ja Doug viia Alanit võõrutusravi keskusesse, kuid siis ründab neid mees nimega Marshall, kes käsib neil üles otsida kurikuulsa Leslie Chow, kes temalt hunniku kulda varastas.

Ma olin 11-aastane, kui filmi esimene osa kinos jooksis. Kõik käisid seda vaatamas, aga kehtestatud vanusepiirnagu tõttu ei saanud mina seda vaatama minna. Kuid nägin selle lõpuks ikkagi plaadi pealt ära ning see meeldis mulle väga. Tegelikult pean ma seda üheks oma lemmikkomöödiaks. Teisest osast vaatasin ma ära umbes 20 minutit ning andsin siis alla, sest ma lihtsalt ei viitsinud enam.

Kui ,,Pohmakas 2" oli esimese filmi täpne koopia, siis kolmas osa on midagi sootuks muud. Film on oma eelkäijatest juba tooni poolest niivõrd erinev. Stsenaristid on võtnud välja kogu otsese ,,Pohmaka" teema ning teinud hoopis action-thrilleri. See käik on ühteaegu huvitav ja tark, aga toob sisse ka mõned probleemid.

Thrilleri element filmis töötab enam-vähem normaalselt. Sisu ongi tegelikult tänu sellele huvitavam ning üldiselt oli mul päris põnev. Siin on isegi paar pööret, mida ei ole kerge ette näha ning mõni moment, kus juhe jookseb kokku ja mõtled: ,,Mis toimub?". Aga muidugi pole selle filmi puhul paljudele tähtsust, kas sisu eksisteerib või mitte, minnakse ikkagi naerma.

Phil, Stu ja Doug on endiselt sellised nagu varem, aga Alan ei ole. Esimeses osas oli Alan selline armas tobuke. Ta oli loll ja tegi haigeid asju, aga ta oli muhe. Selles osas on ta vastik. Muidugi keerab ta taaskord jama kokku, aga vahe on selles, et siin teeb ta seda peaegu, et meelega. Esimeses filmis hakkas temast kahju, kui ta ennast millegi tõttu süüdi tundis, aga siin on ta täielikult süüdimatu. Ta ei ole enam meeldiv tegelane, selle asemel on ta täielik idioot. Positiivsest küljest vaadates teeb Zach Galifianakis väga head tööd ning see pole tema süü, et Alan on siin halvasti kirjutatud tegelane.

 Esimest osa vaadates jookis peast läbi mõte, et filmis võiks rohkem olla Ken Jeongi Chow'd. Siin võiks olla vähem Chow'd. Chow oli naljakas tegelane, sest ta oli ootamatu, aga varem oli tal tugev kõrvalroll. Filmi kolmandas osas on ta väga keskne tegelane. Chow meeldis mulle varem väga, aga siin on ta kirjutatud täiesti segaseks. Tal ei ole enam piire ning sarnaselt Alanile on ka tema täielik tõbras, ta on kirjutatud väga külmaks: ta tapab inimesi, keerab jama kokku ja nii edasi. 

Film ei ole nii naljakas, kui ta võiks olla. Nalja on piisavalt ning naerda saab, aga filmi üldise tooni tõttu, on mõned kohad päris karmid. Nali naljaks, aga vägivald, mis filmis esineb, ei ole üldse naljakas. Kõik, kes on trailerit näinud, teavad, mis selle kaelkirjakuga juhtus. Filmis näidatakse seda veel lähemalt ning erinevalt paljudest teistest inimestest ei tee see mulle üldse nalja. 

,,Pohmakas 3" ei ole päris katastroof, milleks inimesed seda nimetavad, aga tegu pole ka suurepärase filmiga. Kõige enam on kahju sellest, et tegemist ongi viimase osaga. Lugu tõmmatakse kokku väga mitte märkimisväärsel viisil.
                                                                      3/5 

PS! Tegin uue Facebooki lehekülje, kuhu panen oma arvustusi üles ning räägin filmiuudistest jne. Siin on aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino

0 comments:

Post a Comment