Thursday, July 12, 2012

Jääaeg 4



Rääkivad loomad: mammut Manny, mõõkhambuline tiiger Diego, laiskloom Sid ja teised on  (jälle) tagasi oma neljandas filmiseikluses. See ei lõpe vist kunagi!




,,Jääaja” tegijad peaksid võtma eeskuju Pixarist. 20th Century Fox on elanud peaaegu 10 oma ,,Jääaja” filmide otsas. See hakkab ära tüütama. Mõelge palun midagi originaalset välja!

,,Jääaja” neljandas osas on tegelastel suur probleem. Tänu  “tõrusõltlasest” Scratile hakkavad kontinendid paika triivima ja Manny, Sid ja Diego peavad leidma tee koju.

Midagi paremat meile kahjuks ei anta. Mina veel arvasin, et kolmas osa ei olnud eriti hea, sest minu arvates läksid nad seal oma dinosaurustega liiga kaugele, aga lugu, mis meile seekord ette söödetakse, on kordades halvem. See pole halvim film ajaloos, aga põhiline probleem on, et mitte midagi erilist ei toimu, lugu ise on nõrk ja kogu film on suhteliselt mõttetu. Kõige tähelepanuväärsem asi, mis juhtub pooleteise tunni jooksul on Sid'i vanaema ja tema tegemised.

Filmi kõige suurem probleem peitub kurjamites. Kurjamite juht on ahv nimega Kapten Kõht ja pahade grupp koosneb mingist tiigrimoodi elukast, jänesest, kes näeb välja nagu oleks keegi temaga tagumikku pühkinud, ja veel igasugu häirivatest tegelastest.

Toome võrdluseks näiteks film ,,Madagascar 3”. Vitali ei olnud paha, ta oli lihtsalt kibestunud. Tollel tegelasel oli mõte ja taustalugu. Mitte ühelgi kurjamil siin pole mingit tausta, ei ole isegi kindlat eesmärki. Nende suurim eesmärk on ringi sõita jääst laevaga ja teha midagi, millest üldse ei räägita. Ühesõnaga nad on igavad ja mõttetud tegelased.

Kõik ikkagi nii hull ei ole. Huumorisähvatusi on päris palju ja naljad on naljakamad, kui ma loota julgesin. Kui kõik ülejäänu kuhugi ei kõlba, siis saab vähemalt naerda Sidi ja tema Memme üle.

Kogu seda kupatust hoiavadki ainsana üleval Sid ja tema uskumatult (karmide naljadega) lahe vanaema. Nemad on ainuke asi, mille pärast ma soovitaksin inimestel seda filmi vaadata. Meie oma näitlejate lahe dubleering, eriti suur kummardus loomulikult Anu Lambile, päästab minu jaoks selle multika.

Jääaja esimene osa oli väga hea, teine isegi parem, kolmas mulle eriti ei meeldinud, aga võrreldes viimasega, oli see kullatükk. Kui see viimane osa oleks jäetud tegemata, ei oleks kaotanud keegi peale filmikompaniide.


                                                                              2/5

0 comments:

Post a Comment