Tuesday, January 6, 2015

Longwoodi legend: “Tervele perele mõeldud fantaasiaseiklus”

Longwoodi legend


Mickey on 12-aastane tüdruk, kes kolib koos oma ema ja väikese vennaga ühte pisikesse Iirimaa linna. Sinna jõudes aga hakkavad juhtuma kummalised asjad: käivad jutud needusest ja mustast ratsanikust, kes endaga õnnetust kaasa toob. Mickey tahe iga hinna eest tõde välja selgitada, viib ta legendi juurde, mille juured ulatuvad aastasadade tagusesse aega.


Põhiline osa maailma lastefilmide toodangust tuleb Euroopast ja mujalt maailmast, aga mitte Ameerika Ühendriikidest. Ameeriklased teevad palju just perefilme ja animatsioone, aga lastefilmid, kui sellised on pigem eurooplaste pärusmaa ning meil osatakse neid endiselt väga hästi teha. 

„Longwoodi legend“ kuulub minu jaoks just nö lastefilmide kategooriasse, kuigi on mõeldud vaatamiseks nii lastele kui täiskasvanutele. Ühelt poolt on tegu lõbusa ja seiklusliku linateosega. Teisalt on lugu müstiline ja parajal määral sünge. kuid sisaldab paari väga eepilist ja liigutavat momenti.

Ekraaniteose tarbeks välja mõeldud folkloor, mis on seotud Musta Ratsanikuga, on väga paeluv. See osutus niivõrd põnevaks, et tekkis soov antud teemast rohkem teada saada. Kahjuks aga edasine informatsioon puudub.


Sellist tüüpi filmidel ei ole kunagi väga suur eelarve. Seetõttu on äärmisel muljetavaldav see, mis on saavutatud olemasolevaga. Animatsioonid, mis seletavad külakese lugu lahti, on kunstiliselt väga hästi tehtud ning meenutavad stiili poolest Kolme venna lugu filmist „Harry Potter ja surma vägised: osa 1.“ Lisaks kasutatakse atmosfääri loomiseks ideealselt ära Iirimaa looduskauneid kohti.

0 comments:

Post a Comment