Friday, July 12, 2013

Vaikse ookeani võitlus

Stuudio: Legendary Pictures, Warner Bros. Pictures

Lavastaja: Guillermo del Toro

Stsenaarium: Guillermo del Toro, Guillermo del Toro

Peaosatäitjad: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Gomran

Eelarve: $180 000 000- 220 000 000

Ookeani põhjast tõusevad üles koletised, keda tuntakse nime all "Kaijud." Nad saabuvad ja hakkavad meie maailma rüüstama. Võitluseks nende koletiste vastu luuakse hiiglaslikud robotid "Jäägrid." Neid roboteid juhivad korraga kaks pilooti, kelle meeled on omavahel seotud. Siis kui lootus hakkab kustuma kutsutakse endine "Jäägri" piloot appi viimaseks meeleheitlikuks missiooniks.

Guillermo del Toro on väga visuaalne lavastaja, kellele meeldib kasutada arvutiga tehtud efektide asemel praktilisi efekte (Hellboy), seega on "Vaikse ookeani võitlus" del Toro jaoks mingil määral uus asi, sest 98% sellest filmist on puhas CGI.

Filmi põhiline story ongi siis see, et robotid võitlevad koletistega ja inimesed peavad robotite abil saama koletistest lahti. Muu osa filmist on väga tuttav. Juba varem kasutatud tegelased, sisu elemenid. Samas tuleb tänulik olla selle eest, et filmis ei ole kõigele lisaks veel ka mingit ebavajalikku, odavat armulugu. Vähe on inimesi, kes lähevad seda filmi vaatama sisu pärast ja ei ole ka eriti mõtet, sest sisu ei ole meeldejääv ning on liiga kergesti unustatav. Õnneks ei ole filmitegijad unustanud seda, missuguse filmiga neil tegemist on ning "Vaikse ookeani võitlus" ei ürita olla midagi muud peale suure madinafilmi.

Tegelased on ka kõik tuttavad. Peategelast Raleigh Becket-it kehastab Charlie Hunnam.( See vend on täpselt nagu Garret Hedlund, ainult laiema näoga)  Nii näitleja kui ka tegelane täidavad oma eesmärgi päris hästi. Tegelase puhul osutus meeldivaks see, et tegemist ei ole päris sellise tegelasega nagu sarnastes filmides. Algul jäi mulje, et ta on hullult ennasttäis, mõtlematu käitumisega, irriteeriv jobu ning õnneks tuleb tõdeda, et ta ei ole selline. Tüüp on üldiselt päris muhe ja ei ole üldse jobu.

Ülejäänud tegelased on kõik okei. Idris Elba tuleks ära mainida, see vend päästab absoluutselt iga filmi, kus ta mängib. Charlie Day ja see tüüp, kes viimases Batmani filmis mängis seda tüüpi, kes kukkus läbi jää kehastavad teadlasi. Need kaks käivad mingil määral närvidele , eriti Day, kes räägib oma heleda häälega super-kiiresti, nii, et midagi ei ole aru saada. Nad on tropid, muud ei ole öelda. Nagu del Toro filmides alati mängib ka siin Ron Perlman, seekord suhteliselt mittemidagiütlevat tegelast.

Action on lihtsalt okei. Parim asi actioni juures on see, et kõik on arusaadavalt filmitud. Kuskil pole haisugi shaky-cam tehnoloogiast või hakitud kaadaritest. Probleem seisneb selles, et märulisteenid sulavad kokku, kui nende peale mõelda, siis ei eristu need üksteisest kuigi palju.Actionstseenid toimuvad peaaegu kõik kusagil meres, samal ajal, kui vihma sajab. Selles filmis on liiga palju vihma. Märuli vaatamine ei ole kurnav, aga selles puudub praktiliselt igasugune nauding.

Veel üks ning ilmselt kõige suurem probleem "Vaikse ookeani võitluse" puhul on see, et ei teki mingit emotisiooni. Mõned kohad on pingelised, siin ja seal tundub, et kohe kisub asi emotsionaalseks, aga lõppude lõpuks ei juhtu ikka midagi. Kuiv!

Kõige ilusam osa filmist on kahtlemata eriefektid. "Vaikse ookeani võitluse" näol on kahtlemata tegmist ühe järgmise aasta "Oscari" kandidaadiga erifektide kategoorias. Linateost vaadates ei jooksnud peast kordagi läbi mõtet, et see kõik on arvutiga tehtud, sest need efektid on tõesti tasemel. Koletised on nagu iluopi läbi teinud Godzillad, aga üldiselt päris lahedad elukad. Samas on üks asi, mis ei tööta ning selleks on jälle 3D. Filmi alguses on paar kohta, mis andisid lootust, et nüüd tuleb kõva kolmemõõtmeline elamus, aga seda ei juhtunud. Ma ütlen seda jälle: kui on võimalik, valige tavaversioon.

"Vaikse ookeani võitlus" on keskpärane film. Inimesed, kes tahavad korralikus koguses märulit ja ägedaid roboteid saavad oma raha eest täislaksu. Teistele soovitan soojalt: valige sellel nädalavahetusel "Mina superavaras 2"

                                                                           3/5

PS! Mul on lehekülg ka facebookis, kuhu panen üles filmiuudiseid, filmiarvustusi, uusi trailereid.jne. Siin on aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino

0 comments:

Post a Comment