Thursday, August 1, 2013

Suured 2

Kõik on tagasi! (v.a Rob Schneider)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB9Gh_NCU5tbh9um0piXWWcNciDSXuPZMX91vYQ6l-z6rR0rJ6TX7C82Y2yYGcOickMKKS0gO_6QpfaaU9XFo3wBXFjMCm5cx_FAURWnNSMG_WAgy4DKYgMps8EQGK7FyqX8EG672RRg5n/s1600/grown_ups_2_new-poster.jpg

Natuke aega pärast esimese filmi sündmusi on Lenny Feder (Adam Sandler) koos perega kolinud tagasi oma kunagisse kodulinna, et tema lapsed saaksid rahulikult üles kasvada. Samas linnas elavad aga ka tema sõbrad ja..... roimub mingi 80. aastate stiilis pidu ja...

"Suured 2" on film, mille arvustamine on äärmiselt keerukas, sest kui tavaliselt räägin ma muuhulgas ka filmi sisust, siis siin on seda praktiliselt võimatu teha, kuna filmil puudub peaaegu igasugune sisu. Tegu on Adam Sandleri enda poolt kiiresti kokku kirjutatud, suures osas labaste naljadega täidetud käkiga. Ilmselge on asi selles, et "Suured 2" tehti AINULT esimese osa ülimalt suure populaarsuse tõttu.

"Suured 2" näitab ühte päeva tegelaste elus, mille jooksul nad käivad supermarketis, hüppavad alasti kaljult alla ja korraldavad peo. See kõik on kokku pandud nii, et tegelastel ega lool endal pole muud eesmärki peale naljade viskamise ning need naljad pole kaugeltki nii andekad, kui Sandler arvab.

Kelle arvates on tore vaadata seda, kuidas põder Adam Sandlerile näkku kuseb? Kui teile selline asi meeldib, siis on teie jaoks tegemist tõelise maiuspalaga, sest terve film on täidetud mitteandekate peeru- ja oksenaljadega. Isegi see pole veel kõige hullem.

Õnneks pole päris kõik lootusetu. Filmis oli tegelikult ka päris mitmeid naljakaid kohti, tänu millele sai ka omajagu naerda, aga need naljakad momendid tekkisid sellest, et keegi ütles midagi vaimukat, mitte peeretamisest.

Üks suur tegelane, kes vajab eraldi lõiku, on Nick Swardson, kes on filmi sisse toodud Rob Schneideri asendajana. Karakter, keda Swardson kehastab on kõige hullem asi terve filmi juures. Ta on pehmelt öeldes rõve. Iga kord, kui ta ekraanile ilmub, tekib tahtmine öökida.

Kõige enam on aga kahju raisatud potentsiaalist. Kui stsenaristid ja näitlejad ise oleksid natuke rohkem vaeva näinud, võinuks siit tulla välja midagi palju paremat.

Mõned naljakad stseenid ei päästa "Suurte" teist filmi, mis on kokkuvõttes õel, sisutu ja labane komöödia. Adam Sandleri ei ole oma jalga ämbrist ikka veel välja saanud.

                                                                             2.5/5

PS! Mul on lehekülg ka Facebookis, kuhu panen üles filmiuudiseid, filmiarvustusi, uusi trailereid.jne. Siin on aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino

0 comments:

Post a Comment