Saturday, November 24, 2012

Frankenweenie

,,Frankenweenie” on Tim Burton’i lavastatud stop motion animafilm, mis räägib poisist nimega Victor, kes kaotab oma parima sõbra, koer Sparky, ning kelle ta seejärel uuesti ellu äratab.


Tundub, et Tim Burton üritab selle filmiga anda au 1930. aastate klassikalistele õudusfilmidele ning enamjalt tal see ka õnnestub.

Mulle meeldib fakt, et  ,,Frankenweenie” on mustvalge. See muudab linateose niivõrd eriliseks, sest mustvalgeid filme tehakse tänapäeva nii harva, aga ka seetõttu, et kaasaegsed animafilmid on muutunud niivõrd värviliseks, et teeb lausa silmadele haiget.

Filmi sisu on väga põnev ja kaasahaarav, aga samas ka väga südamlik, sest muu kõrvale jättes, on see ikkagi lugu poisist, kes armastab üle kõige maailmas oma koera. Asjaolu, millega ma võin ennast samastada, sest ka minul on koer ja veel neli aastat tagasi poleks ma suutnud uskuda, et looma on võimalik niimoodi kiinduda.
Lisaks peategelasele Victorile (ahjaa, tema perekonna nimi juhtub olema Frankenstein) on filmis veel terve hunnik kõrvaltegelasi, üks koomilisem kui teine ning mõned neist on täielikud krõõbid.

Alguse poole ei ole nalja eriti palju, aga see-eest on kogu film täis kõkutamismomente. Õiged naljad tulevad alles päris lõpu poole ja siis saab kõvasti naerda.

,,Frankenweenie” stop motion animatsioon näeb lihtsalt võrratu välja. Näha on, et selle maailma loomise juures olid inimesed, kellele see film tõesti korda läks. Üldse näib, et kogu film on tehtud hoole ja armastusega. Minu arvates sobis 3D ,,Frankenweenie” juurde suurepäraselt. Igatahes oli pildil rohkem sügavust kui ,,Hotell Transilvaania” aknaraamidel.

Mulle meeldib ,,Frankenweenie” muusika. Mõnes kohas on selleks ilus kurb meloodia, mis toob pisara silma, teises kohas aga kurjakuulutavad toonid, mis ütlevad, et nüüd juhtub midagi halba.

,,Frankenweenie” on parim film, mis Tim Burton on lavastanud, pärast ,,Charlie ja šokolaadivabrikut” ja sellest filmist on umbes seitse aastat möödas.

Meil on olnud animatsioonide poolest ikka väga kuiv aasta ning kõigi nende ülivärviliste arvutiga tehtud multikate kõrval ei ole ,,Frankenweenie”, lihtsalt ja vanamoeliselt tehtud väike stop motion film, ei rohkemat ega vähemat kui selle aasta parim animafilm.
                                                              4.5/5

0 comments:

Post a Comment