Friday, June 1, 2012

Lumivalgeke ja kütt

Oi, vaadake, kellelgi on vist universumid sassi läinud! Bella on sattunud  maagilisse kuningriiki, mida valitseb Charlize Theron ja tundub, et Thor leidis tee Asgardist keskaega. Ainult ei tal ei ole sel korral blondi parukat.

snow white huntsman 1024x819 Movie openings this week end: Snow White and the Huntsman, What to Expect When Youre Expecting





Lumivalgekese kuri kasuema tahab teda tappa ja Lumivalgeke põgeneb. Ma ei hakka sisu rohkem kirjeldama, sest kell saab kohe varsti üks öösel.
Ma ei saa öelda, et mul oleksid olnud väga kõrged ootused ja enamjaolt vastab film sellele, mida ma ootasin.

,,Lumivalgeke ja kütt” on kiire tempoga, üsna kaasakiskuv, ülistiilne fantaasiafilm, mille tegelased ei ole ühedimensoonilised multikategelased. Ja see on hea.

Kristen Stewart’ile tuleb seekord tõesti au anda. Ta kannab Lumivalgekese rolli hästi välja ja annab tegelase tugevust suurepäraselt edasi. ,,Lumivalgeke ja kütt” on kõvasti parem, kui see jama, mida Stewart viimastel aastatel on teinud. Mainin ära, et nime Lumivalgeke kasutatakse filmis ainult paar korda. Ülejäänud aja on ta lihtsalt printsess. Tegelikult on filmis üldse väga vähe juttu.

Chris Hemsworth kehastab kütti, kes saadetakse  kuningatütart tapma. Hemsworth mängib rolli suurepäraselt välja. Kütt ei ole selles filmis tüüpiline n-ö karm kutt. Ta on väga lahe ja tugev tegelane, kelle teeb vaatajale ehk hoopis lähedasemaks isiklik tragöödia, mille mees kurja kuninganna tõttu on läbi pidanud elama. Tema aktsent on huvitav. Seda on  kõvasti tugevdatud ja tema hääl on natuke naljakas.

Ilmselt kõige muljetavaldavamat tööd filmis teeb Charlize Theron. Tema kehastab hullu kuningannat, kelle kinnisideeks on igavene ilu. Theron annab väga hästi edasi kuninganna sõgeduse. Lisaks näeb ta ka väga hea välja: kõik tema ehted ja riided on väga stiilsed.

Lugu on üsna huvitav, igavaid kohti on minimaalselt. On ka palju võitlussteene ja märulit. Samas lugu pole nagu midagi supererilist. Plussiks on see, et siin pole tegu mingi värvilise ja lastesõbraliku, tavapärase “ninnu-nännu” Lumivalgekese filmiga.

Vaieldamatult kõige parem osa filmist on kunstiline pool. ,,Lumivalgeke ja kütt” on krõbe, karm ja tume versioon klassikalisest muinasjutust. Film on tumedates toonides, mis läheb väga hästi kokku looga ja sobib üldisesse pilti. Visuaalne stiil meenutab aeg-ajalt Tim Burtoni filmi ,,Alice Imedemaal”, aga siin on vähem värvi ja vähem Johnny Depp’i.

Filmi toovad värvi juurde härjapõlvlased, keda kehastavad sellised näitlejad nagu Ian McShane ja Nick Frost. Härjapõlvased on filmis omal kohal. Ilma nendeta poleks film olnud päris see ja nad toovad juurde ka pisut nukrat nooti.

Üks vähestest probleemidest filmis on see, et mõni tegelane on lihtsalt üleliigne. Kui mõni kõrvaline tegelane oleks välja lõigatud, poleks film midagi kaotanud.

,,Lumivalgeke ja kütt” on ülistiilne, märulirohke, tugevate tegelaste, heade visuaalsete efektidega film, mis annab võimaluse näha Lumivalgekest kui persooni hoopis teisest küljest. Müts maha Kristen Stewart’i ees, kes teeb uskumatult head tööd.

                                                                         4/5




    

0 comments:

Post a Comment