Saturday, February 9, 2013

Viis legendi

Jõuluvana, Lihavõttejänku, Hambahaldjas, Unemati ja Külma Jaak. Kas,,Viis Legendi” on nagu lastele mõeldud ,,Tasujad”?
File:Rise of the Guardians poster.jpg




Lugu on siis selline, et ülalpool mainitud tegelased ehk Legendid, kelle töö on kaitsta maailma lapsi võimalike ohtude eest, peavad ühinema, et jagu saada Varjumehest, kes ähvardab võtta kõigilt maailma lastelt usu Legendidesse.

Miks ei osata teha enam lastele mõeldud animafilme, mis läheksid ka suurtele peale?

Sisu on üsna intrigeeriv ja kohati päris huvitav, aga probleem on selles, et puudub enamjalt igasugune maagiline tunne, mida nad on ilmselt üritanud saavutada. Suurim viga aga on see, et teistele legendidele ei pöörata piisavalt tähelepanu. Kõige keskmes on Külma Jaak. Loodetavasti tuleb teine osa, milles räägitakse natuke rohkem ka teistest tegelastest.

Kurjam ehk siis Varjumees on tegelikult täitsa huvitav karakter. Vähemalt on tal mingi kindel eesmärk, erinevalt nendest mõttetutest pahadest ,,Jääaja” neljandas osas.

Animatsioon näeb kena välja, kuid ei ole midagi, mida me ei oleks juba varem näinud. Siin on muidugi pööratud tähelepanu detailidele, mis on lahe. Jõuluvana töökoda ja Hambapalee on detailsed ja näevad huvitavad välja. Kahju, et neile kohtadele niivõrd vähe tähelepanu pööratakse.

Näha on, et üritatakse nalja teha ja mõned kohad on päris andekad, kuid osad naljad on kokkuvõttes üsna haledad

Eestikeelne dubleering on täitsa tipp-topp. Ma ei ole üks neist inmestest, kes kirglikult vihkaks eestikeelseid pealelugemisi, kuigi miks on Jõuluvanal, kes elab Põhjapoolusel, vene aktsent, sellele mina pihta ei saa. Ainult mõned lapsed, kes kõrvalosi peale loevad, on pisut imelikud, nad loevad natuke lohakalt ja emotsioonitult.

Võitlusstseenid näevad lahedad välja, aga neis ei ole samuti midagi erilist ning need on kohati üsna igavalt välja mängitud. Seal on visuaalselt, mida vaadata, aga need ei ole nii eepilised, kui nad oleksid võinud olla.
,,Viis legendi” on Dreamworks Animation’i poolt tehtud, ning muidugi on see film 3D formaadis.

2011. a lõpul kinodesse tulnud ,,Saabastega kass” muutis minu arusaamist stereoskoopilisest formaadist. Too film nägi 3D-s nõnda hea välja, et ma ootasin Dreamworks’ilt järjekordset 3D lõbusõitu. Aga ei! Kahjuks pole siin õigesti midagi imetleda. Ainult üks või kaks kohta, milles üldse on midagi erilist märgata.

,,Viis Legendi” pole paha film, aga see pole ka midagi erilist.


                                                                               3/5
                                                                         

0 comments:

Post a Comment