Wednesday, July 3, 2013

Uljas ratsanik

Stuudio: Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films, Infinitum Nihil

Lavastaja: Gore Verbinski

Stsenaristid: Ted Elliot, Terry Rossio, Justin Haythe

Peaosatäitjad: Jonny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson

Eelarve: $ 250 000 000

Ma ei saa millestki aru!

the-lone-ranger-poster

,,Uljas ratsanik" on lugu Texase korravalvurist, kes ühendab jõud indiaanlasega ning koos minnakse Metsikus Läänes õiglust jalule seadma.

Järjest enam tundub mulle, et filmikriitikutel on laual nimekiri filmidest, mis peavad saama hea arvustuse ja nimekiri filmidest, mis tuleb maatasa teha. Tõsiselt! Te annate positiivseid hindeid sellisele kasutule mõttetusele nagu ,,Kiired ja vihased 6" ja tembeldate ,,Ulja ratsaniku" ja ,,Pärast maailmalõppu" halbadeks filmideks. Ebanormaalne! ,,Uljas ratsanik" ei ole neid negatiivseid arvustusi mitte millegagi ära teeninud.

Selle filmi kallal töötas sama tiim, kes tõi meieni ,,Kariibimere piraatide" triloogia (Jah, triloogia, sest see neljas osa ei lähe arvesse. Üks paarist korrast, kui ma olen kaalunud poole seansi pealt kinost välja astumist) ning seda on tunda.

Sisu üks vähestest vigadest on see, et mõned kohad on etteaimatavad ja vahel tulevad sisse westernile omased klišeed aga see on ka praktiliselt kõik. Ei osanud ette näha seda, kuidas meile seda lugu jutustatakse. See on täiesti ootamatu, aga samas ka üsna originaalne. Film mängib natuke müstiliste teemade ja olustikuga ning lõpuks tekib küsimus: Mis siis õieti toimus? Üldiselt on selle filmi vaatamine täielik lõbu, ma nautisin iga sekundit.

The Lone Ranger-Final Trailer
Peategelasi kehastavad Johnny Depp ja Armie Hammer. Hammer on rohkem uustulnuk, samas kui Depp on juba vana kala, aga nad mõlemad saavad kenasti hakkama. Neil on suurepärane keemia. Hammeri tegelane on pool filmist üsna rumal, aga see ei häiri absoluutselt. Deppi indiaanlane Tonto on nagu värvitud näoga Jack Sparrow, kes naerutab publikut alates esimestest minutitest kuni lõputiitriteni. Üks nali teise otsa. Mul pole ammu nii lõbus olnud.

Filmi pahad on üsna tüüpilised ja igavate eesmärkidega, aga neil polegi erilist tähtsust. Põhiline fookus on Deppil ja Hammeril. Üks väheseid asju, mis mind tõeliselt häiris oli see, et filmi on sisse kirjutatud tüüpiline naine, kelle nimel võidelda, lisaks ka tema poeg. Mõlemad tegelased on kasutud ja sama lugu on ka Helena Bonham Carteriga. Viimane on filmis umbes 5 minutit ning ei tee mitte midagi peale oma elevandiluust jalaga lehvitamise.

Action, oh action! Märulit on filmis palju, aga imekombel ei lähe see mitte kunagi igavaks. Ilmselt tänu sellele, et alati on kuskilt tulemas mõni nali  Põhiliselt märulistseenide ajal ongi tunda, et tegu on ,,Kariibimere piraatide" tiimiga, sest action on samas stiilis mis seal filmides. Märulistseenid on lõbusad, pisikeste ja naljakate detailide või ütlemistega vürtsitatud. Sellele aitab lisaks veel kaasa Johnny Depp. Isegi väljaspool märulit on filmi uskumatult lõbus vaadata.

Kõige tipuks näeb see ka suurepärane välja. Loodustseenid on uskumatult ilusad ning film eriefektid on samuti tasemel. Mõnus on ka Hans Zimmeri muusika. Eriti hästi on muusika valitud viimasesse suurde märulistseeni, kus see aitab suurepäraselt vastavat meeleolu luua.

,,Uljas ratsanik" on peaaegu nagu ,,Kariibimere piraadid" Metsikus Läänes. Lõbus märulifilm, mis toob kinosaalis istudes naeratuse näole ning tekitab tunde nagu oleks jälle väike laps, kes suudab nautida iga filmi sealt ühtki viga leidmata.

                                                                             4/5       
PS! Mul on lehekülg ka Facebookis, kuhu panen üles filmiuudiseid, filmiarvustusi, uusi trailereid.jne. Siin on aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino

2 comments:

  1. Asi läheb aina hullemaks. Nüüd andsid Uljale Ratsanikule 4 punkti? Ja ütlesid, et FF6 on sitakäkk? Palun kustuta need arvustused ära ja lõpeta see jama, mees.

    ReplyDelete
  2. Kas sa saaksid mulle saata enda filmiblogi aadressi? Oleksin väga huvitatud sinu arvustuste lugemisest.

    ReplyDelete