Monday, July 1, 2013

Suured pulmad

Stuudio: Two Ton Films, Millennium films, Lionsgate

Lavastaja: Justin Zackham

Stsenaarium:  Justin Zackham

Peaosatäitjad: Robert De Niro, Diane Keaton, Ben Barnes, Amanda Seyfried, Topher Grace, Susan Sarandon, Robin Williams.

Eelarve: $ 35 000 000

Hakkab jälle pihta!

File:The Big Wedding Poster.jpg
Aaastaid lahutatud olnud Don ja Ellie Griffin tulevad jälle kokku oma poja pulmade ajaks. Segaduse tekitab aga see, et neil tuleb paar päeva teeselda abielupaari. Alguse saab piinlike sündmuste jada ning päevavalgele tulevad igasugused saladused.

Hollywood võiks lõpetada selliste filmide tootmise. Kas on nii raske mõelda välja midagi originaalset?

Selles filmi põhiprobleem seisnebki - klišeed ja originaalsuse puudumine. Mitu korda me oleme seda filmi juba varem näinud? Iga kord üks ja see sama. Filmis peab olema lõhutud perekond, filmis peab olema üks tegelane, kes on pessimistlik, vihane ja vihkab ühte oma vanematest (Katherine Heigl). Filmis peavad kõigil perekonnast olema oma saladused, keegi peab alati kedagi petma..... jne.....jne. See kõik on nii läbi mängitud. Sa tead juba enne filmi vaatamist, et kõik lõppeb õnnelikult. Siiski ei olnud filmi vaatamine täielik piin, kõige enam ajasid närvi tobedad klišeed ja rumalad tegelased.

Siia on hullult staare kokku aetud. Robert De Niro, Diane Keaton, Ben Barnes, Blondide juustega naine, kelle nime ma uuesti ei nimeta, sest ta ajab mul südame pahaks, Amanda Seyfried, Topher Grace, Susan Sarandon, Robin Williams.
Näitlejad ise teevad (enamjaolt) normaalselt tööd, selle vähese materjaliga, mis neile antud on. Fakt on, et kõik tegelased filmis on need samad tegelased, keda me oleme juba tuhat korda näinud ja nad ei ole huvitavad.

Tuttav retsept ütleb muidugi, et filmis peab olema huumorit, täpsemalt peavad siin olema seksinaljad, oksenaljad, veel seksinalju, piinlikke monmente jne. See ei tähenda, et üldse naerda ei saaks. Mõned kohad on üsna andekad, aga enamik naljadest lendavad märgist mööda.

Minu suurimaks probleemiks selle filmi puhul on Katherine Heigl. Ma vihkan seda näitlejat. Põhiliselt seetõttu, et ta mängib alati ühe ja seda sama tegelast. Ta peab alati kedagi vihkama: ,,Inetus tões" vihkas ta Gerald Butlerit, telesarjas ,,Grey anatoomia" vihkas ta ka minu arust pidevalt kedagi. Ma ei suuda tema filmi vaadata, sest ta ajab mind täiega närvi.

Üllatav on see, et filmil on Eestis alla 12. aastat mittesoovitatav, aga tegelikult sisaldab film mõnda steeni, kus keegi on täiesti paljas ning kuulda saab ka vulgaarset keelekasutust, mis tuleb enamjaolt vanemalt generatsioonilt. 

,,Suured pulmad" näeb hea välja ja on kohati päris naljakas, aga see ei kata kinni stsenaariumi nõrku külgi ega vabanda välja neid lugematuid klišeesid. Siiski ei ole tegu täieliku katastroofiga. Selles mõttes, et filmi vaatamine oli täitsa talutav.
                                                                        3/5 

PS! Mul on lehekülg ka Facebookis, kuhu panen üles filmiuudiseid, filmiarvustusi, uusi trailereid.jne. Siin on aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino

0 comments:

Post a Comment