Sunday, June 30, 2013

Terasmees

Stuudio: Legendary Pictures, Syncopy,  DC Entertainment, Warner. Bros Pictures

Lavastaja: Zack Snyder

Stsenaarium: David S. Goyer, Christopher Nolan

Peaosatäitjad: Henry Cavill, Amy Adams, Kevin Costner, Diane Lane, Michael Shannon, Russell Crowe

Eelarve: $225 000 000

Vaevalt pooleteise kuu eest oli kinodes Raudmees, nüüd on kohale jõudnud Terasmees!


Enne, kui tema maailm hävib, saadetakse imikust Kal-El maale, kus Kansase farmerid Martha ja Jonathan Kent ta üles kasvatavad. Täiskasvanuna rändab ta ringi ning otsib vihjeid oma päritolu kohta. Varsti saabuvad Maale mõned alles jäänud liikmed tema rassist, kes tahavad meie planeeti hävitada ning siis peab Kal selga tõmbama oma kostüümi ja pahad peatama.

Henry Cavill: "Terasmees" 2013
Kogu reklaamikampaania, mis ,,Terasmehe" promomise jaoks korraldati, jättis filmist väga deep mulje.
Christopher Nolani nimi stsenaristide nimekirjas andis lootust, et film võib tulla väga inimlik ja emotsionaalne, aga tegelikult ei ole tegu filmiga, mida meile lubati.

Sisu on filmil täiesti olemas ja see pole üldse mitte paha. Üldine lugu on huvitav ja ma leidsin, et sisu huvitas mind kõvasti rohkem, kui kõik need lõputud madistamisstseenid. Filmi algus Krüptonil on huvitav, sest nende maailm on meie omast väga erinev. Mulle endale meeldib hullult igasugune mütoloogia ning seepärast oli huvitav, kui seletati kuidas Krüptonil asjad käisid, kuidas seal igal inimesel on roll juba ette määratud.

Mulle Henry Cavill täitsa meeldis. Ta sobib Supermani kehastama ning muudab tegelase suhteliselt sümpaatseks. Vend on ennast ikka täiega musklisse ajanud. Juba 2011. a, kui ta ,,Surematutes" mängis, oli ta üsna musklis, aga nüüd... . Superman on vähemalt lahti seletatud. Sa tead kust ta tuleb, milline ta on, miks ta selline on. Kostüüm on kirjeldamatult lahe, kuigi see, kust ta selle leiab ning miks see seal on, tekitab küsimusi.

Amy Adams Lois Lane'ina oli üsna OK. Tema ja Supermani suhe soojendatakse selles osas alles üles ja seda teemat käsitletakse järgmistes osades ilmselt põhjalikumalt. Kevin Costner ja Diane Lane aitavad Supermani kasuvanematena tuua sisse mingil määral emotsiooni, aga mitte palju.

Kõige enam avaldas muljet Michael Shannoni poolt kehastatud kindral Zod. Erinevalt väga paljudest kurjamitest, kes kõik tahavad Maad vallutada, on Zodi tegevusel kõrgem eesmärk. Nagu ta ise selgitab, teeb ta seda oma rahva nimel. Endalegi üllatuseks tundsin ma Zodile kaasa, aga siiski ei saa eitada seda, et Zod on täielik lunaatik ning Michael Shannon annab selle sõgeduse suurepäraselt edasi.

Filmi alguse poole on üks stseen, mille ajal ma peaaegu hakkasin nutma. Rohkem selliseid kohti pole.
Michael Shannon: "Terasmees"2013

,,Terasmeest" reklaamiti kui väga sügavat superkangelase filmi. Tegelikkuses ei ole siin praktiliselt mingit emotsiooni ning need stseenid, kus peaks nutma, panevad lihtsalt õlgu kehitama. Kui Superman ja Zod välja arvata, on raske kellelegi kaasa elada, sest kõrvalised tegelased on tühjad karakterid, kellest vaataja midagi ei tea.

Filmi viimased 40 minutit kurnavad vaataja ära. Sellesse 40 minutisse on üksteise otsa topitud umbes 3 märulistseeni ning suur osa actionist jookseb nii kiiresti ja on niivõrd segaselt filmitud, et raske on aru saada, mis ekraanil toimub. Ka muutub märul kiiresti igavaks, sest põhiliselt lüüakse inimesi läbi seinte, läbi majade, läbi maisipõldude jne. Teisel vaatamisel tüütas kogu see liigne action täiega ära. 3D on kasutu. Kui on valik, siis säästke oma silmi ja minge filmi tavaformaadis vaatama.
Maidstamine: "Terasmees" 2013
Hanz Zimmeri poolt loodud soundtracki kõige ilusam pala on üks, mis juba trailerites mängis, kuid osad palad kõlasid täpselt nii, nagu oleks need kopeeritud ,,Tron: Pärandi" soundtrackilt.

,,Terasmees" on kerge pettumus. Linateos, mille rikub ära liigne action. Tegu on filmiga, mis läheb ilmselt kõige paremini peale 10-12 aastastele poistele, kes ei otsi midagi muud peale mõttetu madistamise. 

                                                                        3/5
PS! Mul on lehekülg ka Facebookis, kuhu panen üles filmiuudiseid, filmiarvustusi, uusi trailereid.jne. Siin on aadress: https://www.facebook.com/EluOnKino

2 comments:

  1. Kas sa tahtsid Supermani või midagi muud vaadata?

    ReplyDelete
  2. Ma ootasin sügava sisuga Supermani filmi, mida trailerid algul lubasid.

    ReplyDelete