Sunday, March 31, 2013

Lammutaja Ralph


,,Lammutaja Ralph” on Disney animafilm, mille peategelaseks on 30 aastat ühes videomängus pahalasena töötanud lammutaja Ralph, kellel saab ühel päeval kõrini sellest, et keegi tema tööd ei austa ja ta otsustab minna teistest videomängudest medalit otsima selleks, et keegi lõpuks talle natukenegi tunnustus avaldaks.

Ma usun, et me kõik oleme kuulnud nendest kohutavatest arvutimängude põhjal tehtud filmidest, mis mitte kuhugi ei kõlba. ,,Lammutaja Ralph” on ka videomängude järgi tehtud film, aga erinevus seisneb selles, et ,,Lammutaja Ralph” on animafilm ja see ei ole tehtud ühegi tulistamismängu põhjal.

,,Lammutaja Ralph” on omamoodi austusavaldus klassikalistele videomängudele, mis muidugi tähendab, et videomänge ja nende tegelasi kasutatakse kõvasti ka nalja tegemiseks.

Mulle meeldib ,,Lammutaja Ralphi” üleüldine sisu väga. See on lugu, millega paljud inimesed võivad ennast samastada. Lugu on väga armas ja südamlik. Natuke värskem vaade juba kulunud teemale.  Seda lugu on mõnus jälgida, sest see on lahe. Nad on kasutanud oma materjali suurepäraselt ära.

Enamik filmist toimub mängus, mille nimi on Suhkrulaks, kuhu Ralf kogemata satub, oma medalit taga ajades, kuid nad oleksid võinud näidata veel rohkem erinevaid mänge. Siin aga näidatakse  meile ainult kolme. Võib-olla järgmises osas.

 Mulle meeldib selle multika välimus. ,,Lammutaja Ralph” kasutab n-ö kommivärvides visuaale, mis näevad tõsiselt head välja, ükskõik kas Ralphi enda mängus või Suhkrulaksus. Film näeb kogu aeg suurepärane välja.

Mulle meeldivad linateosed, nagu Lammutaja Ralph, kus tuleb pöörata tähelepanu detailidele. Mida rohkem sa sellistele asjadele tähelepanu pöörad, seda lõbusam sul endal on.

Tegelased on vahvad. Ralph ise on tõesti tegelane, kellele on võimalik kaasa elada. Sa saad temast aru, sul hakkab temast kahju. Kõrvaltegelased on samuti toredad, eriti kangelane sellest mängust, kus Ralph kurjam on.

Mul on aga probleem eestikeelse dubleeringuga. Treiler’is kasutatud näitlejate hääli filmis ei ole. Ralphi loeb peale keegi, kelle häält ma ära ei tundnud. Kõige paremini kõlab Priit Võigemast, kes loeb peale Parandaja Felixit. Üllatav, et nad olid pannud üht karmi naiskomandöri lugema Elina Pähklimäe. Tema loeb väga hästi ja on suurepärane.

Muusika on suurepärane ning heliefektid samuti. Kasutatakse palju klassikaliste videomängudega seotud muusikat ning enamvähem kõigile tuttavaid heliefekte.

,,Lammutaja Ralph” on suurepärane näide sellest, et Disney ei ole oma kaotanud oma oskust teha suurepäraseid animafilme. ,,Lammutaja Ralph” on ohutu meelelahutus igas vanuses vaatajatele. See on multikas, mida võivad nautida nii täiskasvanud kui ka lapsed. Ning see on kindlasti üks viimaste aastate maagilisemaid animatsioone.

                                                                            5/5

0 comments:

Post a Comment