Wednesday, May 29, 2013

Hiigalsetapja Jack

Stuudio: New Line Cinema, Legendary Pictures, Original Film,
Lavastaja: Bryan Singer
Stsenaarium: Darren Lemke,  Christopher McQuarrie, David Dobkin, Dan Studney
Peaosatäitjad: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Stanley Tucci, Ian McShane, Bill Nighy, Ewan McGregor
Hinne: 3.5/5
Fee, Fye, Foe Fumm... ask not whence the thunder comes!




,,Hiiglasetapja Jack” on kõigile tuttav lugu Jackist, võluubadest ja hiiglastest. Jack on lihtne farmer, kes saab enda kätte võluoad ja kogemata kasvab oavars maale, kus elavad kurjad hiiglased, kes tahavad inimesi süüa ning Jack peab päästma printsessi.

Film on üsna põnev, aga ei jäta püsivat muljet. See on pettumustvalmistav, eriti seetõttu, et ma tõesti ootasin selle filmi kinnojõudmist

Mulle meeldib see lugu väga ning see on lahe ja huvitav, aga jätab siiski soovida. Filmi vaatamise ajal on tunne, nagu kusagilt oleks midagi puudu. Võib-olla oli asi selles, et filmi vaatamise ajal ma juba teadsin, et rahalises ja kriitilises mõttes on tegu läbikukkunud filmiga ning see ilmselt võttis tuure natuke maha. Kahju, et filmile järge ei tule. Siit oleks kindlasti saanud midagi välja mõelda. Eriti kahju on just seepärast, et mulle tohutult meeldib see mütoloogia, mis siia on juurde mõeldud. See on väga huvitav ning üllatav oli ka see, et sisse on toodud päris palju maagilisi elemente, mida algses muinasjutus polnud.

Kui Jack ja Printsess välja arvata, siis ei ole kõrvaltegelastes praktiliselt mingit dimensiooni, ning kõrvaltegelased on tõesti üsna kõrvalised. Näiteks Ewan McGregor! Tema karakter on filmi kõige lahedam, aga tegelikult ei tea ma temast ju mitte midagi ja ma tunnen, et teda oleks võinud palju rohkem näidata ning ta tegelane ka lahti seletada.

Muidu on näitlejad iseenesest suurepärased. Nicholas Hoult on sümptaane tüüp ja mul ei ole tema filmide vaatamise vastu midagi, aga selles linateoses meeldis mulle Stanley Tucci. See mees suudab kõik rollid välja mängida, eriti sellised lunaatikud nagu ta siin kehastab.

Visuaalselt näeb film suurepärane välja. Võtted toimusid Inglismaal, Walesis ja Norras. Kõik loodus- ja maastikustseenid näevad suurepärased välja. Üldse on kogu keskaegne atmosfäär suurepäraselt loodud.

Arvutiga loodud hiiglased on päris lahedad. Lähedalt vaadates näevad nad üsna grotesksed välja. Tuleks ka ära mainida, et mõned hiiglastest on üsna jobud, tänu millele saab nalja. Kõige lahedam hiiglane on Bill Nighy poolt mängitud kahepealine kindral Fallon. Ta tuuakse filmi sisse natuke liiga hilja ning ta peaks nagu olema pealik, aga samas ei eristu ta teistest hiiglastest väga palju

,,Hiiglasetapja Jack” on keskmisest veidi kõrgemal olev fantaasiafilm. See on lõbus, piisavalt põnev, seda on tore jälgida ja kindlasti on tore seda ka hiljem uuesti vaadata.
                                                                      3.5/5




0 comments:

Post a Comment